Jovisst kommer julen i år igen.

Publicerad 2012-11-29 21:39:11 i Allmänt,

Min dag innebar julpiffning med Martina. Och sen ihopmontering av sängen på övervåningen. Så i helgen sover vi där uppe. Och sen på onsdag väntar operation. Så handikappad kommer jag vara i minst 6 veckor framåt. Ser jag fram emot ofrivillig ledighet? Inte det minsta. Kanske lite mer nu då, eftersom hemmet sakta men säkert blir mysigare och mysigare. Och vem trivs inte hemma när julstjärnor står i fönstret?
 

Tomten, jag vill ha en Arka.

Publicerad 2012-11-26 22:08:36 i Allmänt,

 
1955 formgav Yngve Ekström en låg pinnstol för Stolab som fick namnet Arka. Denna skönhet skulle passa hemskt bra i något hörn här hemma. Stolar passar alltid bra i hörn!

Det här med att uppdatera.

Publicerad 2012-11-26 21:56:55 i Allmänt,

Ah! Förlåt. Jag har bara försvunnit, mycket tråkigt. Vill ju så gärna dela med mig av det som försigår här hemma. Sovrummet är klart!! Eller ja, rörmokaren kommer i veckan och kopplar in elementen och pappa a.k.a. elektrikern håller på att installerar nya eluttag. Annars är det så gott som klart. Plockade precis upp kameran och sprang upp på övervåningen för att fota lite. Insåg att det är ju så mörkt och tråkigt ute så blir inga fina bilder. Får ta imorgon när det är dags ljus istället. Efter jag varit på en ALERT kurs. En kurs för att effektivisera vården och för att snabbare upptäcka kritisk sjuka patienten för att kunna ge adekvat vård. Typ. Så ja, vi hörs efter den.

Hej lilla blogg!

Publicerad 2012-11-17 12:23:35 i Allmänt,

Just nu pågår färdigtapetsering på övervåningen förfullt! Och imorgon blir det att lista. Så här och häpna, i veckan sover vi i ett sovrum i en SÄNG! wow :) och ikväll kommer goaste vännerna hit på lite mat.. Man behöver ju göra nått annat än att renovera också.

Coffeetablebooks.

Publicerad 2012-11-13 15:14:09 i Allmänt,

Börjar samla på mig lite böcker. Böcker ger ju faktiskt en väldigt fin känsla i hemmet. Att dom får ligga framme lite överallt. Håller ju på att övertala Pelle om ett annat soffbord, och om jag får min vilja igenom så skulle det passa väldigt fint med lite böcker liggandes i en hög på det. Så jag beställde några idag.
 

Knack, knack.

Publicerad 2012-11-12 20:51:09 i Allmänt,

Någonting lite småläskigt hände inatt. Jag vaknade av att det knacka c.a. 5 ggr någonstans. Och sen knackade det igen. Men jag drog täcket över huvudet och kröp närmre Per för jag var helt säker på att någon snart skulle titta in genom fönstret. Spöken eller någon dement granne som var ute och traskade i våran trädgård? Ni får helt enkelt tro vad ni vill...:)

Ursäkta röran, vi bygger om!

Publicerad 2012-11-12 20:49:43 i Allmänt,

Johodu, här har det faktiskt hänt saker. Sovrumstapetsering pågår. Och om det inte vore för Petnisse 1 och Petnisse 2 hade vi varit klara nu (läs Per och Pappa) Haha. Jag har fått upp ögonen för auktioner också, jisses, hela huset kommer snart vara belamrat med gamla möbler som alla ska få sig en omgång med någon rolig färg. Men innan dess ska vi tapetsera klart sovrummet, ringa 021Rör så dom kommer och hänger upp elementen igen. Just ja! Måla ALDRIG element, det är nog det absolut tråkigaste som finns, och det tar sån jäkla tid!
Ja iallafall, sovrumstapeten är från Boråstapeter och serien Ornament. Dom hade 20% på Runes färger också, så det blev c.a 3500 för tapeter och tapetlim för hela sovrummet som är c.a 18 kvm. Mycket bra pris! För heltapetserat blir det, jag är så trött på fondväggar så jag skulle kunna spy. Även om det kommer bli en fondvägg i vardagsrummet så försöker jag sudda ut 2000talets princip att "alla rum ska ha fondvägg" ungefär.
Optimist-Sara trodde såklart att vi skulle hinna tapetsera klart igår och sen hinna montera ihop sängen, få upp en rullgardin och dra klart elen på sisådär 6 timmar. Men jag får lugnt vänta nån vecka till.
 
 
 
 

Smider planer.

Publicerad 2012-11-08 15:18:02 i Allmänt,

Medans vi fortsätter renovera och smider planer inför nästkommande projekt så får ni tyvärr vänta lite. Massor att tänka på och inspirationen till bloggning och inredning försvinner lite då. Och så fick jag min nya operationstid häromdagen. 5 december är det dags igen, gips i 8 veckor here I come! Blä... Men det är lika bra att få det gjort. Så nu äre dags att speeda på renoveringen lite! Håll till godo mina vänner, bilder kommer snart!

Hurra!

Publicerad 2012-11-04 19:39:16 i Allmänt,

Jag har ju faktiskt fyllt år också. Och underbara Pelle imponerade stort. Och sen fick jag ju såklart massa andra fina presenter också. Tack alla ni! 

När loppisarna faller på plats.

Publicerad 2012-11-04 19:34:00 i Allmänt,

Det börjar sakta men säkert infinna sig lite pysselkänsla i mig. Det har ju varit rätt så mycket med renoveringstankar så det här finstilta har liksom kommit lite i skymundan. Men efter en underbar helg som innebar en utflykt till Skultuna mässingsbruk samt en loppis så har jag faktiskt fått tillbaka lite inredningsinspiration. Bla har nya loppisfynd fått sig en plats i hemmet. Och den fina gamla byrån har börjat fyllas med saker.. Både ovanpå och innuti.
 
Små vaser för 25 kronor styck. Vastokiga Sara gick bananas och köpte sju olika... hmm... 
 
 
 

Min profilbild

Om en hund, en tjej och en kille. Och vårt fina hus. Och så lite om livet ibland. Välkomna!

Prenumerera och dela