White truffels.

Publicerad 2013-01-17 16:21:11 i Allmänt,

Jag var lite husmoderlig (läs uttråkad) häromdagen så fick för mig att pröva göra tryfflar för första gången. Dom blev jättegoda! Lite svåra att rulla runda för chokladen smälte så snabbt i händerna men dom blev godkända ändå. Det är ju ändå smaken som räknas :)
 
 
Recept för c.a 20 tryfflar.
 
1 dl vispgrädde
200 gram vit choklad
1 msk vaniljsocker
1 msk florsocker
Florsocker att rulla i.
 
Koka upp 1 dl vispgrädde. Hacka chokladen i bitar. Häll i chokladen i varma grädden. Dra av från plattan och rör om tills chokladen smällt och det inte är någrs bitar. Häll i vaniljsocker samt florsocker. Häll upp på en tallrik eller i en bunke och ställ kallt, gärna till dagen efter. Använd en matsked för att skopa upp lagom mängde choklad. Rulla till en någorlunda rund form med händerna och rulla i florsocker. Tadaa! Klar! Förvara kallt om du inte ska äta alla på en gång. Mums!

Vardagsrummet på övervåningen = check!

Publicerad 2013-01-16 13:30:10 i Allmänt,

Nuuu är äntligen vardagsrummet på övervåningen äntligen klart! Tänk vad fort det går när man är några fler! Pappa och Per har kört typ sex timmar om dagen under hela jul och nyår samt att snälla svärfar Kjell var här en dag. Så arbetet med övervåningen gick i rasande fart. Pappa hade även tagit ledigt dagarna efter nyår för att färdigställa och i helgen som var så listade vi. Så tack tack TACK för all hjälp vi fått! Det är lite finlir kvar sen är det dags att dra på inredningsturné för att få det fint där uppe... 
 
Så här är alla före och efterbilder. 
 
Före bakom elementet.
 
Efter
 
Före (väggen vid badrummet)
 
Efter
 
Före fönster.
 
Efter
 
Före övervåningen.
 
Efter.
 
Så summan av kardemumman; vi är supernöjda!! Just nu är det vitt vitt vitt men det ska vi nog lyckas balansera upp med lite färgglada möbler och mattor. Tänk att Pelle kan tänka sig en ROSA soffa, trodde jag aldrig ;)

Lilla julgranen.

Publicerad 2013-01-16 13:04:34 i Allmänt,

Har fått skott! Nu är inte jag någon höjdare på växter men jag har en snäll svärfar som är proffs på detta så jag ska nog fråga honom om vi inte kan behålla minigranen inne till våren och sen kanske plantera den ute? Man kan ju hoppas att det går iallafall. 
 

Tulpanens dag.

Publicerad 2013-01-16 13:02:43 i Allmänt,

Jag fick ett blombud på självaste tulpanens dag med massa fina tjocka tulpaner. Perfekt färg också! Älskade jobbarkompisar! Så nu pryder dom matsalsbordet så fint.
 

Förresten!

Publicerad 2013-01-09 21:59:09 i Allmänt,

Ny bloggdesign! Vad tycks? Jag är himlans nöjd iallafall. Finaste Hanna har hjälpt mig. Så gå till tokitoki.se och se alla hennes fina illustrationer. 

Sovrummet. Ostylat men underbart!

Publicerad 2013-01-09 21:58:21 i Allmänt,

Äntligen lyckades jag komma ihåg att ta lite bilder på nyrenoverade sovrummet i dagsljus. För det värsta jag vet är dessa blixtar, ger så kallt och läksigt ljus. Men, som tidigare, är jag fortfarande gipsad. Så detta inlägg har tagit ett antal minuter att få ihop. Så mer text, det kommer när gipset är borta nästa fredag. 

Min profilbild

Om en hund, en tjej och en kille. Och vårt fina hus. Och så lite om livet ibland. Välkomna!

Prenumerera och dela