White truffels.
Jag var lite husmoderlig (läs uttråkad) häromdagen så fick för mig att pröva göra tryfflar för första gången. Dom blev jättegoda! Lite svåra att rulla runda för chokladen smälte så snabbt i händerna men dom blev godkända ändå. Det är ju ändå smaken som räknas :)

Recept för c.a 20 tryfflar.
1 dl vispgrädde
200 gram vit choklad
1 msk vaniljsocker
1 msk florsocker
Florsocker att rulla i.
Koka upp 1 dl vispgrädde. Hacka chokladen i bitar. Häll i chokladen i varma grädden. Dra av från plattan och rör om tills chokladen smällt och det inte är någrs bitar. Häll i vaniljsocker samt florsocker. Häll upp på en tallrik eller i en bunke och ställ kallt, gärna till dagen efter. Använd en matsked för att skopa upp lagom mängde choklad. Rulla till en någorlunda rund form med händerna och rulla i florsocker. Tadaa! Klar! Förvara kallt om du inte ska äta alla på en gång. Mums!