Kärt återseende.

Publicerad 2012-10-22 16:16:00 i Allmänt,

Äntligen! Internet är tillbaka, bloggen är tillbaka, ordningen är återställd! Haha. Tänk att man kan vara så teknik beroende... Det har faktiskt kännts lite konstigt att vara så ouppkopplad som vi varit sista månaden. Vi har ju fortfarande ingen Tv men alla kanaler har ju faktiskt playsidor så även om vi bara har internet nu så duger det gott!
Okej... Vad har hänt senaste veckorna här i huset... Vet inte riktigt vart jag ska börja. Jag får nog dela in det i flera inlägg. Vi kan väl börja med att skriva om övervåningen. I sovrummet och gästrummet har vi rivit ner tapeter, spacklat, slipat (om och om igen), kopplat bort element, måttat för tapeter etc. Så nu i veckan ska vi måla elementen och sen är det dags för väggmålning, takmålning, tapeter och golvlister. Just ja, våra möbler har äntligen kommit, men det kanske jag skrivit tidigare. Och det var ju ett tag sen men det är så fruktansvärt skönt att ha ett fungerande och relativt färdigt vardagsrum att vara i. Behövs bara lite tillfixning sen är det klart. 
Men okej, övervåning var det...
Det här är förebilden på vårat blivande sovrum. Innan hade dom nån hiskelig brunbeige tapet. Ni får se sen vad vi valt för tapet :) Vi ska i alla fall ha heltapetserat och inte fondvägg, börjar bli lite trött på fondväggar för det känns som att man jämt väljer det..
 
Och den här bilden är tagen alldeles nyss.
 
 
Och så har vi fått hjälpt av 021Rör att plocka bort elementen för att komma åt bakom. Dom var ändå här och böt vårt expansionskärl i källaren så det var snabbt gjort. Vi ska lägga en gipsskiva och fixa snyggt och platt där för det var bara som nån papp. När vi drog bort pappen såg man tydligt alla tapeter från olika generationer som har tapetserats på varandra. Det var sex olika lager, haha. Se bilden nedan. Det översta lagret är vitmålat, nästa lager nån beige rutig, nästa en beige blommig, nästa nån gulbeige rokokomönstrad och under det nån lingonmönstrad tapet och sen underst nån brun papp.
 
 
Här är elementet bortplockat och pappen bortdragen i sovrummet. Så ovanpå där blir gipsskiva och vitmålat.
 
 
Och här är ett element som skall målas, observera att detta är baksidan som är helt omålad, framsidan är iallafall målad vit några ggr.. Vi diskuterade om vi skulle byta till nya element, men vi vill inte riktigt förstöra känslan av att huset är gammalt och eftersom elementen fungerar utmärkt ska vi behålla dom.
 
 
Sen har vi gäst/barnrummet. Här ska det nog bara bli vitmålat till att börja med. Inte riktigt orka ta tag i att välja tapeter. Tog två timmar på Runes färger att hitta till sovrummet så vi avvaktar med nästa tapetval ;) Så här såg det rummet ut innan...
 
 
 
Och just nu ser det ut såhär...
 
 
Pappa och Per har jobbat på jättebra. Jag jobbar ju tyvärr lite oregelbundna arbetstider så det är svårt för mig att vara med hela tiden. Det är helt otroligt hur fort det går när man väl sätter igång. Ska bli så skönt emot jul när övervåningen är klar och köket skall fixas med. Det bästa vi gjort är att köpa hus. Det går inte att beskriva känslan när man efter en lång dag svänger in på sin gata, kliver igenom sin egen trädgård och sätter nyckeln i dörren till ens alldeles egna hus.  

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Min profilbild

Om en hund, en tjej och en kille. Och vårt fina hus. Och så lite om livet ibland. Välkomna!Prenumerera och dela