Är det höst nu?

Publicerad 2012-08-23 11:13:13 i Allmänt,

 
 
 
 
 
 
När man tittar upp på morgonen och det är så grått att man måste tända lampor även om man vaknat kl 10. Eller tänder ljus till frukosten för att få lite myskänsla. Jag hoppas i alla fall att vi får lite "brittsommar" i början på oktober när vi precis flyttat in i huset. Vore kul att få njuta lite av trädgården och alla mogna äpplen innan lövkrattning och snöskottning sätter igång. Ioförsig ska jag jobba kväll idag så spelar inte sån stor roll att det är grått och tråkigt ute. Men sen är jag ledig tre dagar. Då tycker jag att vi ska shoppa shoppa shoppa till huset men jag har en stark känsla av att den ekonomiske hälften i detta förhållandet inte håller med :) 
/ Sara

Jag som trodde jag var teknisk.

Publicerad 2012-08-22 23:25:00 i Allmänt,

Nu har jag suttit i en timme och försökt ändra bilden här ovan till nått lite mer personligt. Man måste ju ändå piffa lite här om man tänkt fixa ett helt hus på 174 kvm. Men nej, det går inte. Får väl fråga nån mer erfaren inom detta då trasmattan ovan är fin, men inte min egen... Idag har vi nog äntligen bestämt soffbord. Hittade ett jättefint som Lotta Agaton använt sig av till en styling för folkhemmet (som för övrigt legat ute på varenda blogg). Bordet, eller rättare sagt borden, var i olika storleker av typ brickbord. Men dom är nog snordyra, hittade knappt några återförsäljare i Sverige. Kommer från B&B Italia, ja bara namnet är ju lite för designermässigt för oss kanske... MEN hittade liknande, eller kanske inte lika alls egentligen, från Fogia. Haft dom i åtanke hela tiden men nu har jag lyckats övertala Pelle också :) hehe. Övre bilden är på B&B Italia borden, den nedre på de lite mer "svenssonvänliga" borden. Dock är borden på bilden svarta, vi vill nog ha vita, blir fräscht till våran ljusgråa soffa som kommer hem från Jakobssons Möbler snart.
 
 
 
Bilder lånade från Lotta Agaton samt Akeba.

Poäng hit och dit.

Publicerad 2012-08-21 23:44:00 i Allmänt,

Nu börjar det klia i fingrarna och snurra i huvudet av alla idéer och inspiration. Märker att jag vaknar oftare om nätterna för att jag helt plötsligt drömt om nån smutsturkos tapet och dagarna går åt att fundera på ifall ärtgrönt inte går att baka in nånstans och om det verkligen inte finns några fina bäddsoffor.
 
Ikväll har vi suttit i soffan och samlat på oss en jäkla massa vuxenpoäng, haha. Beställt sophämtning t.ex, och det var ju inte bara att beställa, neenej, det fanns tre olika sorter och säkert tio olika storlekar på sopkärlen. Googlat elavtal, tydligen är man fast vid det elnätverk som äger området men elavtal kan man teckna med nästan vilket bolag som helst. Och ännu mera val, såsom vatten eller vind? Hur många procent av vardera? Hur lång bindningstid? Haha. Det blir en stress också med att man inte heller vill ta första bästa bolag/avtal man hittar, för det är ju inte direkt billigt med hus så därför kanske man ska tänka ett steg längre, för det brukar ju jag vara sådär superbra på, hmm. Men man måste ju börja nånstans.
Imorrn börjar jakten på det perfekta bredband och tv avtalet, eller skulle vi gräva in stadsnät? Hmmm....
Godnatt :)

Grattis till ett underbart helvete.

Publicerad 2012-08-16 15:10:39 i Allmänt,

Precis så skrev en gammal klasskompis till mig den dagen vi köpte hus. Och den beskrivningen kommer jag nog tänka tillbaka på flera gånger när jag står med hushållssysslor och renovering upp över öronen i villan. Men åh vad jag längtar! Slipa, spackla, måla, tapetsera, hamra, såga, skruva, klippa gräs, skörda äpplen högt och lågt och det, det, det, det har vi framför oss denna höst. Och det börjar nu :)....

Min profilbild

Om en hund, en tjej och en kille. Och vårt fina hus. Och så lite om livet ibland. Välkomna!

Prenumerera och dela