Färg-panik!

Publicerad 2012-10-29 19:03:28 i Allmänt,

Jag tycker det är för svartvitt i vardagsrummet just nu. Det var inte våran plan från början alls, det har bara blivit så. Och jag får lite panik på det. Jag vill ha in färg! Tavlor! Färgade gamla trämöbler! Skitrosa och smutsorange kuddar. Blått, rött, orange, rosa, turkost... Typ. Kanske lite gult också. Haha. Ja ni hör ju. Här nedan är lite blandade bilder på sånt jag gillar. Lite "dressat". Varje möbel och tavla har noggrant placerats där det är. Och det är mycket saker, och omatchande saker, som på nått sätt matchar. Hmm. Dags att börja fila lite på hur väggarna ska se ut.
 

Det där lilla soffbordet...

Publicerad 2012-10-29 18:51:53 i Allmänt,

 
Vad tycker ni? Är det för pluttigt? Vi funderar på att möblera om och ställa tresitsen längs väggen där tvåsitsen står, och sen ställa tvåsitsen ut från väggen, så dom alltså står mot varandra.. Men vi får se... Man måste ju känna in det lite först.

Heliga onsdagar.

Publicerad 2012-10-24 22:26:25 i Allmänt,

På onsdagar har Per ingen träning. Så onsdagkvällar bruka innehålla först något nödvändigt, såsom städning, tvättning, handling, målning, slipning och sen något mysigt. Idag var det först förbrukningsvarushopping på ÖB, hämta soffbord på Mio, hämta tapeter från Runes Färger och en Ica maxi runda. Sen nu ligger vi mätta i glada och kollar på fotboll och Bonde söker fru i soffan, ja ni kan ju gissa vem som tittar på vad ;) Innan vi hamnade i soffan montera Per ihop vårt soffbord från Mio som heter Astrid. Vi har väntat på det i säkert 2 månader. Men ja, jag vet inte om vi är besvikna eller vad man ska säga, men bordet passar inte riktigt. Det ser så himlans fjuttigt ut. Så vi ska prova att möblera om imorgon, annars åker bordet upp på övervåningen och så tar vi vårat gamla här nere.
 
Min fina handyman.
 
En liten smygtitt på våra sovrumstapeter.
 
Även dom minsta piffas ;)

Kitchen-pimpin'

Publicerad 2012-10-24 22:18:59 i Allmänt,

Vi har någon konstig samling av kastruller. Så när vi var på Ica och hittade dessa godingar på 25% var det givet. Och dom är redan provlagade i.... :)

Enköpingsloppis.

Publicerad 2012-10-23 18:11:00 i Allmänt,

Ooooh vilken lyckans dag! Jag och Stefania och såklart lilla Matteo tog bilen till Enköping för att kolla in butiken "Minns du" samt en annan loppis. Minns du är en butik där loppis och secondhand prylar redan är uppmålade och tillfixade, men det var tyvärr stängt, men på nästa ställe Joar Socia (tror jag det hette) hittade vi massor. Och det var även halva priset på allt förutom möbler till den 26e!! Helt otroligt vad billigt. Så jag gick därifrån 470 kronor fattiga men väldigt mycket "rikare" ;) Steffi hittade en byrå och jag ett linneskåp till vardagsrummet som vi ska hämta med släpkärran imorgon. Pelle var inte alltför nöjd... Men bilder på den skönheten kommer imorrn.
 
 

Uggla.

Publicerad 2012-10-23 10:40:38 i Allmänt,

 
Vi har fått den finaste inflyttningspresenten av Maria, Pers storasyster. Dock har Per gett mig uggleförbud nu ;)
 

Tripp, trapp, trull.

Publicerad 2012-10-22 16:35:39 i Allmänt,

Vi har valt att slipa upp trappen också. Sen att lacka den med en ganska så matt lack, så slutresultatet kommer att likna inoljat trä. Jag tycker inte det är så fint med för mycket glans på trägolv, det ska vara lite mer matt, sliten känsla. Haha. Låter lite dumt med "sliten" när vi precis slipat upp den för att den var för gammal och sliten, men man kan väl säga att den här lacken ger den lite mer rå, obehandlad känsla. 
Det var lite svårt att få till bilden på trappen i samma nyans nu för det är så mörkt ute, var tvungen att tända alla lamporna så därför ser den färdiga trappen så gul/orange ut, men titta på trappstegen på före och efterbilden så ser ni stor skillnad. 
 
Innan
 
 
Efter
 
 

Omtalade Bumlingen.

Publicerad 2012-10-22 16:27:25 i Allmänt,

 
 
Älskade lilla lampa. Den gör sig alldeles perfekt ovanför soffbordet. Blocketfynd från en av mammas gamla jobbarkompisar. 
 

Kärt återseende.

Publicerad 2012-10-22 16:16:00 i Allmänt,

Äntligen! Internet är tillbaka, bloggen är tillbaka, ordningen är återställd! Haha. Tänk att man kan vara så teknik beroende... Det har faktiskt kännts lite konstigt att vara så ouppkopplad som vi varit sista månaden. Vi har ju fortfarande ingen Tv men alla kanaler har ju faktiskt playsidor så även om vi bara har internet nu så duger det gott!
Okej... Vad har hänt senaste veckorna här i huset... Vet inte riktigt vart jag ska börja. Jag får nog dela in det i flera inlägg. Vi kan väl börja med att skriva om övervåningen. I sovrummet och gästrummet har vi rivit ner tapeter, spacklat, slipat (om och om igen), kopplat bort element, måttat för tapeter etc. Så nu i veckan ska vi måla elementen och sen är det dags för väggmålning, takmålning, tapeter och golvlister. Just ja, våra möbler har äntligen kommit, men det kanske jag skrivit tidigare. Och det var ju ett tag sen men det är så fruktansvärt skönt att ha ett fungerande och relativt färdigt vardagsrum att vara i. Behövs bara lite tillfixning sen är det klart. 
Men okej, övervåning var det...
Det här är förebilden på vårat blivande sovrum. Innan hade dom nån hiskelig brunbeige tapet. Ni får se sen vad vi valt för tapet :) Vi ska i alla fall ha heltapetserat och inte fondvägg, börjar bli lite trött på fondväggar för det känns som att man jämt väljer det..
 
Och den här bilden är tagen alldeles nyss.
 
 
Och så har vi fått hjälpt av 021Rör att plocka bort elementen för att komma åt bakom. Dom var ändå här och böt vårt expansionskärl i källaren så det var snabbt gjort. Vi ska lägga en gipsskiva och fixa snyggt och platt där för det var bara som nån papp. När vi drog bort pappen såg man tydligt alla tapeter från olika generationer som har tapetserats på varandra. Det var sex olika lager, haha. Se bilden nedan. Det översta lagret är vitmålat, nästa lager nån beige rutig, nästa en beige blommig, nästa nån gulbeige rokokomönstrad och under det nån lingonmönstrad tapet och sen underst nån brun papp.
 
 
Här är elementet bortplockat och pappen bortdragen i sovrummet. Så ovanpå där blir gipsskiva och vitmålat.
 
 
Och här är ett element som skall målas, observera att detta är baksidan som är helt omålad, framsidan är iallafall målad vit några ggr.. Vi diskuterade om vi skulle byta till nya element, men vi vill inte riktigt förstöra känslan av att huset är gammalt och eftersom elementen fungerar utmärkt ska vi behålla dom.
 
 
Sen har vi gäst/barnrummet. Här ska det nog bara bli vitmålat till att börja med. Inte riktigt orka ta tag i att välja tapeter. Tog två timmar på Runes färger att hitta till sovrummet så vi avvaktar med nästa tapetval ;) Så här såg det rummet ut innan...
 
 
 
Och just nu ser det ut såhär...
 
 
Pappa och Per har jobbat på jättebra. Jag jobbar ju tyvärr lite oregelbundna arbetstider så det är svårt för mig att vara med hela tiden. Det är helt otroligt hur fort det går när man väl sätter igång. Ska bli så skönt emot jul när övervåningen är klar och köket skall fixas med. Det bästa vi gjort är att köpa hus. Det går inte att beskriva känslan när man efter en lång dag svänger in på sin gata, kliver igenom sin egen trädgård och sätter nyckeln i dörren till ens alldeles egna hus.  

Längtan.

Publicerad 2012-10-12 15:01:17 i Allmänt,

Åh vad jag längtar efter internet, efter att kunna visa hur fint det blir och hur hårt vi jobbar på (hmm okej kanske inte skithårt men ändå, tar det lite pö om pö). Men som sagt, inget internet alls längre. I väntan på stadsnätet. Och då kommer det gå fort fort fort att ladda upp bilder... Men tills dess så är det lite tomt här. Imorgon kommer familjen Hjerpe på besök och det blir födelsedagsfirande, matchtittande och god mat. Något glas vin kan nog slinka ner i min mage. Igår var Tobias och Evelina hos oss på liten inflyttningsmiddag. Vilka underbara vänner vi har som kommer med så fina presenter som dom lagt ner mycket eftertanke på... Men ja, snart som sagt, hoppas vi på internet och lite mer bloggande. Kram!

Bloggångest.

Publicerad 2012-10-07 10:37:00 i Allmänt,

Blä, tänk att man får ångest av att inte skriva i bloggen. Haha, det är som ens lilla bebis så man mår dåligt när man inte vårdar den väl. Men just nu är läget likadant, internet är dåligt. Så det åker tillbaka till Telenor idag. Och så får vi pröva med något annat i väntan på stadsnät. Just nu sitter jag och My i soffan och äter frukost. Det är så fint här hemma. Fina blommor från vännerna, en jättefin riktig "sara"-kudde har jag också fått igår från söta Camilla. Allt i vardagsrummet börjar falla på plats och det är så himla skönt att i alla fall ha ett rum som är färdigt som man kan vara i. Idag ska jag jobba kl 14. Men Per och pappa pysslar på som vanligt. Igår var pappa här och fixade den påstådda avgrävda elen till carporten. Som tur var var det bara en liten skada som gick och isolera så nu har vi både motorvärmare och belysning i carporten. Underbart med tanke på att alla mina jobbakompisar hade fått skrapa rutorna igårmorse så det är väl vår tur med det snart. Idag ska Per och pappa börja med sovrummet. Dra in elen i väggarna, måla väggar och lista om. Planen är tapet på alla väggarna men vi har helt enkelt inte haft tid att titta på nå tapeter så även sovrummet blir vitt på en gång och så får vi gå tillbaka och tapetsera sen. Precis som det kommer bli lite överallt. Det är så mycket beslut att ta så man blir helt snurrig i huvudet. Jag tror vi måste bo in oss lite också så vi känner efter vad vi vill ha. Men håll till godo mina vänner, snart kan jag lägga upp bilder, förhoppningsvis :)

Internet strul.

Publicerad 2012-10-02 11:44:28 i Allmänt,

Jag blir tokig på att inte ha något bra internet eller ingen tv. Känns inte så hemtrevligt på nå vis. Man är ju tyvärr uppvuxen under IT-tiden så man är ju liksom van att ha det lätt tillgängligt. Menmen. Jag lovade er att lägga upp massa renoveringsbilder. Men det går ju så trögt med nätet så det är nästan omöjligt. Men snart får vi snabbare bredband! Kan visa er några bilder så länge. Vi har typ en portal i vardagsrummet som var svart tidigare. Den bröt helt energin mellan vardagsrummet och matsalen så vi målade om den i vit. Pju! vad jobbigt det var att slipa den flera ggr och grundmåla och måla två ggr till. Men satan vad snyggt det blev! Vi har fått alla våra fina nya möbler nu också, men det är så stökigt här fortfarande så visar de sen när jag "piffat" klart! 

Min profilbild

Om en hund, en tjej och en kille. Och vårt fina hus. Och så lite om livet ibland. Välkomna!

Prenumerera och dela